El Dakar en Moto

la travessia del Sàhara

Aquest viatge queda suspès fins a un altre avís. La frontera entre el Sàhara Occidental i Mauritània està tancada a causa de les tensions entre Sahrauís i el Marroc.

Seguim els passos del Ral·li Dakar pel Nord d'Àfrica però planegem les etapes sota aspectes turístics. Ens trobem en un hotel d'Algesires i l'endemà agafem el ferri per a començar la ruta a Tànger. Cadascú porta la seva pròpia moto. Per carreteres asfaltades seguim la costa africana fins a la capital del Senegal. Tornarem a Espanya amb avió. Uns dies més tard podem recollir les motos al port de València.

Distància total: 3.450 km
Mitjana diària: 432 km
Dies de viatge: 11
Preu per persona: 1.590 € + vol de tornada + devolució de la moto
Països creuats: Marroc, Sàhara Occidental, Mauritània i Senegal
Propera sortida: a determinar

Llocs Destacats

En la Medina de Rabat, la capital del Marroc.

Rabat

Molts turistes ignoren la bonica capital del Marroc. Donarem un cop d'ull al monumental palau real i la laberíntica medina.

Essaouira, bonica ciutat portuària.

Essaouira

Als anys 60 la preciosa ciutat portuària va ser una destinació preferida dels hippies. La visita de Jimi Hendrix és centre de moltes llegendes.

Amb moto pel Sàhara Occidental.

El Sàhara Occidental

Farem una passejada per Al-Aaiun, l'antiga capital de la colònia espanyola. En els més de 500 quilòmetres fins a Dajla trobarem molt poques poblacions

Al Sàhara Occidental camí  Dakhla.

Dakhla

L'antiga Villa Cisneros es troba en una llarga península a l'Atlàntic. El vent constant ha convertit la ciutat en la meca del kitesurf.

Amb moto per Mauritània

Mauritania

Una vegada passats els controls marroquins vam passar 4 km per terra de ningú. Cap dels dos països se sent responsable per a asfaltar el tram. És l'únic tros de pista no asfaltada en tot el viatge.

El cementiri de vaixells de Nouadhibou

Nouadhibou

La capital econòmica de Mauritània no és solament l'estació final del tren suposadament més llarg del món. També disposa d'un lloc d'aspecte apocalíptic: el cementiri de vaixells.

Saint Louis, patrimoni de la humanitat

Saint Louis

Amb la seva decadent arquitectura colonial envoltada de les aigües del riu Senegal respira un aire de l'Havana. Una perla de ciutat amb una animada vida nocturna.

A Dakar, destinació final de la ruta amb moto pel Sàhara

Dakar

L'última etapa de la nostra ruta ens porta fins al Llac "Rosé", durant molts anys el punt final del Ral·li Dakar a uns 30km de la capital del Senegal. Seguim cap al centre i pugem el vaixell cap a l'Illa de Gorée, patrimoni de la humanitat.

Mapa de la ruta en moto a Dakar