Sobrevolar el Gran Canyó

en helicòpter

Sobrevolar el Gran Canyó en helicòpter és espectacular, una experiència única i inoblidable. A baix trobeu l'enllaç per a reservar el vostre vol i informació de com organitzar-se el dia de visita a la major cicatriu del planeta.

Cada helicòpter porta sis passatgers, un lloc amb finestra està garantit. El vol estàndard dura uns 35 minuts. Els preus varien una mica segons dia i temporada, la tarifa estàndard és de 209 Dòlars per persona. Els nens de fins a 11 anys tenen un descompte de 10 Dòlars. En temporada alta les tarifes solen ser lleugerament més altes.
És molt recomanable reservar amb uns de dies d'antelació. Així sabreu l'hora de la sortida i us podeu planejar el dia al Canó. També tindreu la plaça segura, donat que la capacitat dels helicòpters és limitada.

Reservar el Vol

Per a reservar el vostre vol en helicòpter pel Gran Canó fes clic en la imatge. L'enllaç et portarà a la pàgina de reserves de la companyia. A baix t'explico tots els passos del procés de reserva.

Reservar el vol en helicòpter sobre el Gran Canyó

El procés de la reserva

Fent clic en la imatge s'obrirà una nova pestanya en el navegador i arribareu a la web de Papillon Helicopters.
L'excursió estàndard és l'anomenada "North Canyon Tour". Surt de l'heliport de Tusayan i dura uns 35 minuts.
A baix de tot podeu veure els preus diaris en el calendari i començar a fer la reserva.
Cal triar la data desitjada i entrar la quantitat d'adults ("adults") i nens d'entre 2 i 11 anys ("children").
Després cal fer clic en "Check prices and availability" = mostrar preus i disponibilitat.
Us sortirà un llistat de tots els vols lliures en la data seleccionada.
En la columna "Per passenger" indica el preu de final per persona.

Cal clicar el botó verd que posa "Book this departure" al costat de l'horari desitjat.

En la pàgina següent cal entrar les dades de contacte de la persona que fa la reserva:
First Name = Nom
Last Name = Cognoms
Phone Number = Número de telèfon, sense espais i amb el codi internacional +34 davant
E-mail Address = Adreça de correu electrònic

Per sota, hauràs d'entrar nom i cognoms de cada passatger i el seu pes corporal aproximat. Pots canviar l'última casella de lliures lb a kg.
Finalment, cal fer clic en "Next step" = pròxim pas

En la següent pàgina cal marcar la casella "I have read..." = He llegit les condicions ....
i triar el mètode de pagament desitjat. Fes clic en "Reserve this tour" = reserva aquest vol.

Finalment fa falta entrar les dades de la targeta de crèdit:
Credit Card Number = Número de la targeta
Cardholder First Name = Nom(s) del titular de la targeta
Cardholder Last Name = Cognoms del titular de la targeta
Card Expiration Date = Mes i any de caducitat de la targeta
Card Security Code = Les tres xifres del codi de seguretat al dors de la targeta
Billing ZIP = El vostre codi postal
Si surt un error comprova totes les dades. Si no hi ha errors, prova de nou entrant 00000 o 99999 en la casella del codi postal.

La companyia no carregarà l'import fins al moment de la sortida. No obstant això, en cas de no presentar-se puntualment es carregarà l'import sencer.

Es pot modificar la reserva, per exemple canviar l'hora de sortida. S'ha de trucar al número +1 702 638 3296. També recomanen reconfirmar el vol telefonant a aquest número dins de 24 hores abans de la sortida. Per a un canvi de reserva dins d'aquest marge la companyia cobra una taxa de 100 Dòlars. Després de fer la reserva rebreu per e-mail la confirmació. Apunteu-vos els codis de reserva. Imprimir-la no fa falta.
Tots els passatgers han de presentar el seu passaport al check-in.

Altres modalitats de Vol

Si preferiu un vol més llarg, existeix l'opció "Imperial with Eco Star". Dura entre 40 i 50 minuts.
L'helicòpter d'aquests vols té finestretes més grans i seients més còmodes.
Costa al voltant de 299 Dòlars per persona.
El procés de reserva funciona exactament igual. Per a reservar aquest vol fes clic en la següent imatge.

Reserva el vol més llarg amb helicòpter pel Gran Canyó  

Vols privats

Si sou quatre persones o més hi ha l'opció de fer els mateixos vols en helicòpter privat. Significa que no us barrejaran amb desconeguts en el mateix vol. En temps de corona virus potser no és mala idea.
Per a reservar el tour estàndard a uns 287 Dòlars per persona, fes clic aquí.
Per a reservar el vol més llarg a uns 399 Dòlars per persona, fes clic aquí.

Com organitzar-se la visita al Gran Canyó

Si feu la Ruta 66 en direcció oest, recomano passar la nit anterior en Flagstaff i pujar al matí per la HW 89 cap a Cameron. Aquí cal girar a l'esquerra per a arribar a l'entrada est del parc nacional. Podeu passar el matí seguint la carretera de mirador en mirador. Després podeu menjar en un dels molts restaurants econòmics en Tusayan o en un dels més cars en Grand Canyon Village o organitzar un pícnic. Al costat de la carretera hi ha diverses zones de pícnic amb taules, bancs i ombra.

L'aeroport es troba al poble turístic de Tusayan, a uns quatre quilòmetres al sud de l'entrada oest al parc nacional. La primera terminal és la dels helicòpters, la segona la de les avionetes. És recomanable agafar una de la primeres o una de les últimes sortides del dia. Per la més baixa posició del sol les ombres són més llargues, la visió guanya profunditat i les fotos surten més boniques. Els últims vols solen sortir sobre les cinc de la tarda. Si passeu la pròxima nit en Williams, arribareu cap les set al vostre hotel.

Orgganitza la teva visita amb el mapa del Parc Nacional del Gran Canyó

Cal presentar-se mitja hora abans de la sortida al taulell de l'heliport. No és permès pujar bosses o motxilles a l'helicòpter, potser les deixeu directament dins del vostre vehicle. Càmeres, mòbils i càmeres de vídeo evidentment estan permeses.

També hi ha vols amb avioneta que duren uns 50 minuts i costen uns 130 Dòlars. Per poca demanda no hi ha moltes sortides i les vistes són menys espectaculars, ja que les avionetes volen a més altitud.


Vistes fantàstiques sobrevolant el Gran Canó

El canyó fa 447 quilòmetres de llarg. Al punt més ample medeix 29 quilòmetres. El nivell del riu Colorado es troba 1.600 metres per sota del penya-segat.

Un helicòpter sobrevolant el Canó

Es pot visitar els dos costats del canyó. La zona sud anomenada "south rim" és molt més popular per la fàcil accessibilitat. El costat nord està molt lluny de qualsevol carretera major o població. Rep molt menys visitants però també ofereix menys serveis.

El Gran Canyó, un espectacle natural

El riu Colorado neix en les Rocoses, a uns 90 quilòmetres al nord-oest de la capital de l'estat homònim Denver. Passat 2.330 quilòmetres desemboca a la Badia de Baixa Califòrnia.

Perfil del Gran Canyó

Es pot baixar caminant fins al va riu però el camí de 13 quilòmetres de llarg descendeix 1.360 metres d'altitud. Cal tornar per la mateixa sendera. A baix hi ha un càmping i un hostal anomenat Phantom Ranch. Té fama de ser un dels hotels del món més difícil de reservar.