L'Eclipsi Solar a l'abril 2024

quatre minuts de foscor i el cor de la música americana

Fins a l'any 2045 no ocorrerà cap altre fenomen semblant als Estats Units continentals. Per a nosaltres és motiu suficient per a combinar-ho amb un circuit curt pel profund sud. Observarem l'eclipsi a prop de Dallas, la zona que promet millor visibilitat i màxima durada de l'espectacle natural. Després visitarem uns dels llocs més significatius de la història musical: Les cases natals de Johnny Cash i Elvis Presley, Graceland, la mansió d'Elvis, els estudis Sun, el Museu de B.B. King i el club de blues de Morgan Freeman. A més coneixerem llocs importants de la història i cultura americana com els escenaris dels assassinats de J.F. Kennedy i Martin Luther King i els de la famosa pel·lícula "Paris, Texas".

Distància total: 2.350 km
Mitjana diària: 335 km
Preu: per persona 2.995 € + vol + moto
Motos disponibles: cinc models diferents de Harley Davidson
Estats creuats: Texas, Arkansas, Tennessee, Mississippi
Dates de sortida: del 5 al 16 d'Abril 2024

Llocs destacats

L'eclipsi solar - un espectacle màgic

L'Eclipsi

Sortirem de la zona urbana de Dallas per a viure els minuts màgics de l'eclipsi a un lloc més tranquil envoltat de naturalesa. No obstant això, si les condicions climàtiques resulten adverses, tenim molta flexibilitat per a buscar un millor lloc.
El centre de Dallas, Texas

Dallas

La nostra base d'operacions està ben comunicada per la via aèria amb Espanya. Tot i la seva imatge una mica estèril, és una ciutat molt viva i multicultural.
L'escenari de l'assassinat de Kennedy

L'assassinat de Kennedy

Encara corren moltes teories conspiratives sobre l'atemptat que va costar la vida al president Kennedy en 1963. Visitarem l'escenari original i el museu que explica els esdeveniments al detall.
Fort Worth, Texas, la capital cowboy

Fort Worth

Just al costat de Dallas trobarem aquesta ciutat que manté viu la cultura cowboy. El barri històric dels "stockyards" continua sent el centre de l'indústria ramadera a part d'oferir gran quantitat de saloons i bars de música country.
Southfork Ranch

Southfork Ranch

La sèrie de televisió "Dallas" va ser tot un fenomen als anys 80. El ranxo de la família Ewing segueix en peus a les afores de la ciutat i ens ve pràcticament de camí.
Paris, Texas, escenari de la pel·licula del mateix nom

Paris, Texas

L'atmosfèrica pel·lícula del mateix nom és un clàssic del cinema dels anys 80. Buscarem els escenaris originals i visitarem la curiosa rèplica de la Torre Eiffel.
Hot Springs National Park

Hot Springs National Park

Un dels parcs nacionals menys coneguts ens convida a pujar una torre d'observació per a contemplar els bonics paisatges muntanyencs del centre de l'estat d'Arkansas.
Bill Clinton Library & Museum

Bill Clinton Library & Museum

Abans d'arribar a la presidència, Bill Clinton va exercir de governador de Arkansas. En la capital Little Rock podem visitar un museu dedicat al seu mandat. Inclou una replica exacta del despatx oval de la Casa Blanca.
Visitarem la casa de Johnny Cash

La casa de Johnny Cash

Descobrirem els orígens d'un dels cantants de country més venerats de la història. Visitarem la humil casa on va passar la seva infància, sempre al marge de la pobresa.
Graceland, la mansión de Elvis Presley

Graceland

La mansió d'Elvis és la segona casa més visitada del país darrere de la Casa Blanca. Es pot visitar el jardí i gairebé totes les 23 habitacions, fins i tot les sales de billar, de música i la de trofeus.
Beale Street a Memphis, el cor del Blues

Beale Street, Memphis

Al carrer Beale segueix batent el cor del blues. A pocs metres de distància hi ha uns 15 bars que presenten música en directe tots els dies.Molt a prop trobem el lloc de l'assassinat de Martin Luther King.
Sun Studio, Memphis, Tennessee

Sun Studio

Una altra visita obligatòria és el petit estudi de gravació que va tenir un paper clau en el desenvolupament del Rock'n'Roll. Aquí van gravar Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis i Roy Orbison els seus discos més importants.
La casa natal de Elvis a l'estat de Mississippi

La casa natal de Elvis

Elvis Presley va néixer en aquesta molt modesta casa en Tupelo, Mississipí, a uns 180 quilòmetres al sud de Memphis. La visitarem, igual que la petita església que va atendre regularment amb la seva família.
B.B. King, un dels grans guitarristes del blues

B.B. King Museum

La fàbrica de cotó on treballava el "rei del blues" de jove va ser convertida en un museu dedicat a la vida i carrera del guitarrista més important del blues.
Beale Street a Memphis, el cor del Blues

Ground Zero Blues Club

Soparem i escoltarem música en directe en aquest autèntic club, propietat de l'actor Morgan Freeman i dos socis. Molt a prop trobem un altre museu dedicat als orígens del blues i la famosa carretera Highway 61.
El MIssissippi, el major riu d'Amèrica del Nord

El río Mississippi

Creuarem una altra vegada el cuart riu més llarg del món. Les fonts del Missouri - el seu major afluent - es troben al parc nacional Yellowstone. Passant per la ciutat de Texarkana tornarem a Dallas.


El cost del viatge al detall

Preu base per persona (hotels, guia, organització, vehicle de servei, IVA): 2.995 €
Vol (segons aeroport de sortida): entre 700 i 950 €
Lloguer de moto
Harley Davidson Heritage Softail Classic 1.786 €
Street Glide / Road Glide 1.898 €
Street Glide / Road Glide Grand Touring Edition 2.026 €

Suplement d'habitació individual: 880 €
Mínim de participants: 5 persones, màxim 14.

Flexibilitat de l'itinerari
Dins dels Estats Units, Texas és l'estat que promet les millors condicions per a observar l'eclipsi solar. Si les previsions prometen mal temps en la zona de Dallas podem modificar el nostre itinerari i sortir ja el diumenge en qualsevol direcció per a buscar millor visibilitat. En un dia i mig ens podrem desplaçar fins a 700 quilòmetres en direcció a la frontera mexicana o cap al nord d'Arkansas.
Consulta la secció "Preguntes Freqüents" per conèixer tota la informació práctica sobre els nostres viatges.
Baixa't la fitxa tècnica del viatge en format pdf per a imprimir la informació pràctica. Disponible en breu.

El mapa de la nostra ruta per veure l'eclipsi solar i el sud musical
El mapa de la nostra ruta per veure l'eclipsi solar